logo ehc
logo main

Ariciul

Latină  |  Erinaceus europaeus

Autentificare pentru detalii

Ariciul, Erinaceus europaeus, cu spinișul său distinctiv, este un aliat în grădini, consumând dăunători și ajutând la menținerea echilibrului ecologic, în timp ce caracteristicile sale unice îl fac favorit în folclor și povești.

Habitat

Aricul este adaptat la diferite tipuri de habitate, incluzând păduri, zone de stepă și chiar zone urbane. Este un vizitator frecvent al grădinilor.

Hrană

Este un animal nocturn și se hrănește cu insecte, melci, viermi și alte mici nevertebrate fiind astfel foarte util în grădină în lupta cu dăunătorii plantelor cultivate

Teritoriu

Are un teritoriu cuprins între 0,5 – 2 km. Populațiile locale de arici pot fi atrase în grădini prin crearea unor culoare de trecere prin garduri. Este o specie protejată, ținerea în captivitate fiind interzisă

Specie

Erinaceus roumanicus sau ariciul european este o specie de arici comună în Europa de Est și de Sud-Est, inclusiv în România. Această specie este caracterizată de un corp rotund, acoperit cu spini, și de prezența unei dungi albe pe partea ventrală a corpului.

Beneficii pentru mediu

Ariciul, cu aspectul său distinctiv de mic mamifer acoperit de țepi, este un aliat valoros în menținerea echilibrului ecologic. Acești animăluți joacă un rol important în controlul natural al dăunătorilor și contribuie la sănătatea mediilor în care trăiesc, făcându-i esențiali în ecosistemele lor.

BENEFICIU

Contribuie la controlul populației de insecte și dăunători mici

BENEFICIU

Ajută la aerarea solului prin săpăturile pe care le fac în căutare de hrană

BENEFICIU

Participă la procesul de descompunere, consumând materie organică

BENEFICIU

Sprijină dispersia semințelor, contribuind la regenerarea vegetației

BENEFICIU

Reduc riscul de transmitere a bolilor prin consumul de insecte care pot fi vectori de boli

BENEFICIU

Oferă beneficii estetice și educative, crescând conștientizarea despre biodiversitate și conservare

Descoperă locația insulei

Misiunea generală a Facultății de Medicină Veterinară este de a pregăti specialiști în domeniile: asistență medicală veterinară, consultanță veterinară de specialitate, creşterea şi selecția speciilor de animale de interes economic, consultanță de specialitate pentru animale de companie, bunăstare animală şi protecția mediului, biologie şi biochimie animală, expertizarea şi tehnologia produselor alimentare precum şi în domeniile conexe acestora, în principal pentru sectoarele de producție, servicii, cercetare-dezvoltare, învățământ, consultanță, agribusiness, asigurări, administrație şi managementul producției agricole integrate etc. Misiunea didactică este de a pregăti medici veterinari specializați în managementul sănătății animalelor, asigurarea trasabilități şi siguranței alimentelor de origine animală capabili să se integreze în activitatea complexă sanitară veterinară națională şi europeană.

Programul de studii Medicină Veterinară din domeniul fundamental Științe biologice și biomedicale, este un program de studii universitare integrate licenţă şi master, conform reglementării sectoriale din cadrul Uniunii Europene. Se desfășoară pe o perioadă de 6 ani – 360 de credite, sub forma învățământului cu frecvență. Facultatea este acreditată național și recunoscută la nivel european în urma evaluării EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education).

Este facultatea care oferă studenților o pregătire solidă și absolvenților o gamă diversificată de opțiuni în ceea ce privește domeniile de profesare. Absolvenții au competențe generale în domeniul sănătății animalelor, a sănătății publice veterinare și a inspecției și controlului veterinar de frontieră, în domeniul igienei produselor animaliere și de origine animală, în domeniul medicamentelor, al managementului integrat al creșterii și îngrijirii animalelor și în domeniul cercetării științifice.

Harta Insulelor

Descoperă fiecare insulă pentru a afla totul despre ea

ORGANIZAT DE

Sub auspiciile

Sub patronajul

Parteneri Instituționali

Sponsori

© Copyright 2024 USAMV | Toate drepturile rezervate.